Chemické a nutričné analýzy

Vďaka modernému prístrojovému vybaveniu a plne kvalifikovaným a skúseným analytikom, sme schopní pružne reagovať na špecifické požiadavky našich klientov a spĺňame najprísnejšie kritériá kladené na systémy riadenia akosti.

Ponúkame širokú škálu analýz, vrátane stanovenia nutričného zloženia potravín, potravinových kontaminantov (ťažkých kovov, toxínov, pesticídov a ďalších), prídavných látok, vitamínov a alergénov. Sme schopní plne pokryť legislatívne požiadavky na nutričné analýzy.

Nejžiadanejšie nutričné analýzy: 

  • Energetická hodnota (KJ, kcal)
  • Tuky
  • Mastné kyseliny – nasýtené, mononenasýtené, polynenasýtené, transmastné
  • Sacharidy
  • Cukry
  • Polyoly
  • Škrob
  • Potravinová vláknina (AOAC)
  • Popol
  • Sušina
  • Vlhkosť
  • Bielkoviny
  • Sodík
  • Obsah soli
  • Vitamíny
  • Minerálne látky

Chemické analýzy: 

  • Alkaloidy (kofein, teobromín, teofylín)
  • Sladidlá (aspartám, acesulfám K(E 950), sacharín, manitol, sorbitol, xylitol)
  • Konzervanty (k.benzoová, sorbová a ich soli)
  • Cholesterol
  • Kolagén, 4-hydroxyprolín
  • Peroxidové číslo
  • Číslo kyslosti
  • Číslo zmydelnenia
  • Aktivita vody
  • Obsah mäsa
  • Čisté svalové bielkoviny
  • Syntetické farbiva
  • Dusitany, dusičnany
  • Analýzy pre overenie kvality čaju
  • Polyoly
  • Piesok
  • Škrob
  • Oxid siričitý
  • Glukóza (hroznový cukor)
  • Galaktóza
  • Fruktóza (ovocný cukor)
  • Laktóza (mliečny cukor)
  • Sacharóza (repný cukor)
  • Maltóza (sladový cukor)
  • Hydroxyprolín
  • Alkohol, etanol

Aminokyseliny – Alanín, Arginín, Kyselina Asparágová, Cysteín, Kyselina Glutámová, Glycín, Histidín, Izoleucín, Leucín, Lyzín, Metionín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Treonín, Tyrozín, Valín

Víno, mušty – prchavé kyseliny, titrovateľné kyseliny